28 Ocak 2015 Çarşamba

kutlama kurabiyeleri - şeker hamursuz

oğlumun 4. yaş günü için hazırladım kurabiyeleri...kelebek ve ayıcık olarak iki şekil seçtim. kızlara kelebek erkeklere ayıcık :))
tarif ve sunuma dair bilgiler aşağıda yer alıyor.. şimdiden deneyeceklere kolay gelsin..pratik kolay zevkli bir iş...tavsiye ediyorum :))


 1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 bardaktan iki parmak eksik zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
tercihe bağlı olarak 1.5 çay bardağı kadar dövülmüş fındık ya da badem ya da ceviz.. ya da hiçbir şey eklemeyebilirsiniz..son yaptığımda eklemedim..
aldığı kadar un...

yumurta ve şekeri elimizle karıştırıp oda sıcaklığındaki tereyağı ekliyoruz ardından zeytinyağını..un kabartma tozu ve vanilya..kullanmak isterseniz fındık seceneğini ekliyoruz. un miktarını ölçmedim veremiyorum ama 2 bardak 3 bardak kadar un alır muhtemelen.

hamuru merdane ile açıp kurabiye kalıpları ile kesiyoruz. yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştiriyoruz. 170-180  derecede  kısa bir sürede pişiyor..kontrol edin..yakmayın :))

yaklaşık 50 tane kurabiye çıkıyor.


 pişen kurabiylerin soğumasını bekliyoruz bir saat..ardından kurabiiye poşetlerine bonibonlar ve kurabiyemizi koyup uygun bir kurdeleyle bağlıyoruz..varsa isim-etkinlik mesajını içeren etiketleri zımbalıyoruz...

isim etiketlerini yapıştırmadan  çektiğim fotoğraflar...