19 Nisan 2014 Cumartesi

Barilla Mafaldine

biber kıyma domates biraz salça ezilmiş sarımsak ile hazırlanan sos  barilla mafaldine ile buluştu :))) üstüne yoğurt  eklenerek yenildi:))



http://tr.barilla.com/urunler/makarna/lacollezione/Reginette_Napoletane.htmMafaldine

 Mafaldine, Napoli menşelidir ve bir dönem “Kıvırcık Fettucelle” olarak da adlandırılmıştır. Daha sonra Napolililer tarafından Savoia Mafalda Prensesine ithaf edilmiş ve bu prensesin onuruna Mafaldine olarak isimlendirilmiştir. Bir prensesin değerli elbiselerini tamamlayan dantelinin kıvrımlarına benzer biraz masalsı adı ile bu makarna gerçekten de “asil” bir makarna grubundadır ve geçmiş zamanların ziyafetlerinin hatıralarını canlandıran eşsiz tarife sahiptir. şekil Mafaldine, uzun şerit şeklinde, piştikten sonra da hatları belirgin kalan hoş kıvrımları olan bir çeşittir. Hatta, Mafaldine'nin sırrının gerek basit gerekse en “aristokrat” sosları ön plana çıkarabilecek kenarları ile orta kısımları arasında belirli bir kıvam farkı olmasından kaynaklandığı söylenmektedir. 
kullanım yöntemi Lezzetli Mafaldine, geleneksel olarak tatların zenginliğini ve armonisini kendine has bir şekilde ortaya koymasını bilen kıvamlı çeşniler ile hazırlanmalıdır. Barilla, zengin bir lezzete sahip basit bir yemek için Mafaldine'yi domates, fesleğen ve caciocavallo peyniri ile tatlandırmanızı tavsiye etmektedir. Önemli günlerdeki ana yemek olarak av hayvanları veya erimiş peynir kreması ile de denenecek bir yemektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder