19 Nisan 2014 Cumartesi

Nohutlu Pilav


Klasik pilav ölçüsüyle ve yöntemiyle yaptım. Klasik pirinç pilavından tek farkı ise en son aşamada nohut ilave etmek. 


                             

Nohut sadece bir yıl büyüyen, tohumla çoğalan, Türkiye'de boyu 50 santimetreye varan bir bitkidir. Tohumlar bazen bej, bazen daha koyu renk ve hatta siyah olur.
Nohut yetiştirilmesi kolay bir bitkidir. Anadolu'da kıraç alanlarda yetiştirlir. Su kıtlığına iyi dayanır ve toprak kalitesine pek önem vermez. Hava yeterince sıcak olmazsa hasılat kötü olur.

* Nohutun suyu, Sivilceleri giderir, cildi ve sesi güzelleştirir. Cilt için kullanımı, dahili ve harici olarak 2 türlüdür. 
* Akciğerlerin en iyi besinidir. 
* Diş ağrısını geçirir. 
* Özellikle siyah nohutun, faydası olduka fazladır
* Haşlanmış nohut, ödem için iyidir (pişmiş nohut vücutta su toplanmasını önler) ve sarılığa da iyi gelir. Karaciğer ve dalak kanallarındaki tıkanıklığı giderir. Nohutun yemek arasında yenmesi uygundur. Yemek başında veya sonunda yenmemelidir. 
* Siyah nohut pişirilip kullanılırsa, mesane ve böbrek taşlarına abortus etkisi yapar.
* Bütün nohut türleri bağırsakları yumuşatır ve böbreklerdeki tıkanıklığı açar. Özellikle kara nohut ve pırasa rengine olanı bu etkiyi yapar. Bazı hekimlere göre, sirkede ıslatılan nohut aç karnına yendiğinde ve yarım gün aç bırakılırsa, kurtları öldürür. Hipokrates, nohutta tatlı ve tuzlu iki yapı olduğunu ve pişmiş nohutta bu iki mizacın birbirini tamamladığını söylemiştir.

bu bilgiler 
http://dogadangelensifa.blogcu.com
http://tr.wikipedia.org/wiki/Nohut_(t%C3%BCr)
adreslerinden alınmıştır ..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder