19 Nisan 2014 Cumartesi

Kuskus Salatası

1)Yeşil mercimekler haşlandı

2) Kuskus da makarna gibi hazırlandı.Yarım paket kuskus haşladım. 

3) Dereotu ve salatalık turşusu eklendi.  Yağ-tuz  ve pul biber ile tatlandırıldı:))

Lezzetli ve sağlıklı bir salata. Denemenizi tavsiye ederim.




Kuskus ne demek diye merak ediyorsanız aşağıdaki bilgileri okuyabilirsiniz:))


http://tr.wikipedia.org/wiki/Kuskus
Kuskus (Berberi: ⵙⴽⵙⵓ SksuArapça: كسكس‎), Berberiler yemek, Mağrip ülkelerinde ana yemek olarak kabul edilen, nemli irmik buğdayınıntopçuklar halinde şekillendirilip buğday unuyla kaplanması yöntemiyle hazırlanan makarna türünden yemek. Topçuklar pişirilmeden önce yaklaşık bir mm çapında olur. İsrail'de de yaygın olan Levanten tarzında topçuklar daha kalındır, irmik yerine sert buğdaydan yapılır.
Kuskus, irmiğin üzerine bir süt ve su karışımının azar azar dökülmesiyle hazırlanır. Arada da bu karışıma un serpilir. Oluşan topaklar bir elekten geçirilir, temiz bir kumaş üzerine serpilip kurumaya bırakılır.[1]
Bu şekilde hazırlanan kuskus, geleneksel olarak buharda uzun süre pişirilir. Ancak günlük hayatta vakit kazanmak için daha işlenmiş buğdaydan hazırlanan, hızlı pişirilen kuskus yaygın olarak kullanılır.
Kuskus, genellikle bir sebze veya et yahnisiyle birlikte servis edilir. Ancak sade, sıcak veya soğuk, tatlı veya meze olarak da yenebilir.
Habib Burgiba'nın, Mağrip ülkelerinin kültürel birliğini kuskus vasıtasıyla tanımladığı söylenir.[2]

Kaynakça [değiştir]

  1. ^ Meydan Larousse, Kuskus maddesi, cilt 7, s. 670. Meydan Yayınları, İstanbul, 1985.
  2. ^ [1] 16.05.2009 tarihinde erişilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder