19 Nisan 2014 Cumartesi

Kekli Baklava

kekli baklava

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • kabartma tozu
  • aldığı kadar un( 3,5 - 4 çay bardağı)
20 pazı yap..mısır nişastasıyla tek tek tabak büyüklüğünde aç.
10 tanesini üst üste koy..aç tepsiye göre..tepsiyi yağla..
araya keki dök..üzerine de kalan 10 pazılık parçayı aç, kapat..:)
1,5 su bardağı sıvıyağ dök üzerine...

kek için malzeme...
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı ceviz
  • yarım paket kabartma tozu
bunu bildiğin kek gibi hazırla..pişirmeden araya döküyorsun 10 luk 2 pazı vardı ya:)) onun arasına

şerbet, şurup ise şöyle..
  • 4 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
şurup soğuk olacak. fırından çıkan sıcak baklavanın üzerine dök.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder