4 su bardağı un
1.5 su bardağı ılık su
yaklaşık 15 gram yaş maya
tuz
hamur yoğurulur. 1-2 saat mayalanması beklenir. Ardından 6-7 beze yapılır. Bezeler unlanarak açılır ve yağsız tavada pişirilir.
kıymalı sos:
ince doğranmış 1 orta boy soğan
250 gram kıyma
2 tane yeşil sivri biber
domates ya da salça
tuz, baharatlar
klasik makarna sosu gibi hazırlıyoruz.
Fotoğraflarda görüldüğü gibi bir kat hamur bir kat kıymalı sos koyuyoruz. işlem bitince 4 e bölüyoruz. yoğurt dökerek afiyetle yiyoruz . :)))
hamur açma işlemini kolaylaştıracak keşfettiğim yöntemi de paylaşayım....gözlemeee...yufkadan hazırladığım gözlemeler ile pratik şebit mantısı elde ettim :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder