21 Nisan 2014 Pazartesi

Karnıyarık


malzemeler:

6 patlıcan
200 gram kıyma
3 sivri biber
1 0rta boy soğan
Salça-domates
Zeytinyağı

hazırlanışı:

Patlıcanlar alacalı soyulur. Yağda kızartılır.
soğan yağda kavrulur. Biber ilave edilir.Ardından kıyma ve salça ve domates. Biraz su. Kıymalı sos bu şekilde hazırlanır. Tercihe bağlı baharat ve sarımsak ilave edilir.
Salçam tuzlu olduğu için ben ilave etmiyorum ama siz tuzunu kontrol edip ilave etmeyi unutmayın.


kıymalı sos patlıcanların içine konulur. Salçalı sos yapılır ve patlıcanlar fırında ya da tencerede pişmeye bırakılır. 

pilav-cacık eşliğinde servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder