22 Nisan 2014 Salı

Hamur Çanağında Sunum


2 su bardağı un
1 çay bardağı su
yarım su bardağı zeytinyağı
7-8 dal dereotu
 biraz kırmızı pul biber
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörek otu
1 yumurta sarısı

yukarıdaki malzemeler karıştırılıp yoğurulur. elde edilen hamur yarım saat dinlendirilir.

fırına-ısıya dayanıklı kaseler ters çevrilir ve dışı tereyağıyla yağlanır.
merdane ya da oklava ile açılan hamurdan kaselerin dışı kaplanır.

önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirilir.
içine et sote-tavuk sote misket köfte gibi yiyecekler  konularak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder