22 Nisan 2014 Salı
Hamur Çanağında Sunum
2 su bardağı un
1 çay bardağı su
yarım su bardağı zeytinyağı
7-8 dal dereotu
biraz kırmızı pul biber
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörek otu
1 yumurta sarısı
yukarıdaki malzemeler karıştırılıp yoğurulur. elde edilen hamur yarım saat dinlendirilir.
fırına-ısıya dayanıklı kaseler ters çevrilir ve dışı tereyağıyla yağlanır.
merdane ya da oklava ile açılan hamurdan kaselerin dışı kaplanır.
önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirilir.
içine et sote-tavuk sote misket köfte gibi yiyecekler konularak servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder