9 Temmuz 2014 Çarşamba

Güllaç



güllaç yapraklarını ıslatacağımız sosu hazırlama
muhallebisini hazırlama
ve süsleme- lezzet katmak için fındık-meyve  hazırlama aşaması olmak üzere 3 maddede ele alıyorum olayı

1.aşama için malzemeler
9 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
1 paket vanilya
çok çok az gülsuyu

şeker eriyecek kadar sütü ısıtıyoruz. vanilya ekliyoruz.
güllaç yapraklarının üzerine zaten kaynar süt dökülmez. ne kuru kalacak ne hamur olacak şekilde sıcağa yakın olmalı :))


2. aşama 
muhallebesi için
iki bardak süt
yarım bardak su
2 y.kaşığı un
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı sakız macunu

hepsini karıştırıp pişiriyoruz.şekeri en son eklemenizi öneririm. pişmesine çok yakın...


3. aşama
ara kat için muz-çilek kullanıyorum tercihen
ve fındık ya da ceviz.. hangisi varsa ya da temini kolaysa...ben fındık tercih ediyorum.


güllaç yapraklarını hazırladığımız sosta ıslatıp tepsiye yerleştiriyoruz. yarısına gelene kadar bu işlem sürüyor.(genelde 6. yaprakta yapıyorum bu işlemi:)
ara kata hazırladığımız muhallebiyi döküyoruz. muz dilimleri koyuyoruz.
kalan güllaç yapraklarını da aynı şekilde ıslatıp yerleştiriyoruz. en son kalan sosu döküyoruz.




ben geceden hazırlıyorum.streçliyorum ve buzdolabına koyuyorum. servis aşamasında varsa çilek-nardan ve fındık-cevizden faydalanıyorum.

           


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder