21 Nisan 2014 Pazartesi

Profiterol


malzemeler:

 hamuru için                                                          kreması için :
1 su bardağı un                                                   3.5 su bardağı süt
75 gram tereyağı                                                yaklaşık 3 çay bardağı şeker
1.5 su bardağı su                                               1 çay bardağı un
1-2 çay kaşığı şeker                                          4 tatlı kaşığı nişasta
1 çay kaşığı tuz                                                  1 paket vanilya
4 yumurta                                                          biraz damla sakızı


yapılışı:

1) Su- Tereyağı-Şeker- Tuz tencereye konulur.
2) Kaynayınca altını kısıp un eklenir. Helva pişirir gibi karıştırarak pişirilir. Göz göz olunca altını kapatıyoruz.Soğumasını bekliyoruz.
3) Soğuyunca her yumurta sonrası mikserle iyice karıştırarak  yumurtaları kırıyoruz.
4) Yağlı kağıt üzerine hazırladığımız profiterol hamurundan ceviz büyüklüğünde koyuyoruz.
5) Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 15 dakika 180 derecede 10 dakika 150 derecede 10 dakika pişiriyoruz.
6)Fırın kapağını açmadan 10 dakika bekliyoruz. Sonra açıp tepsiyi fırından çıkarabiliriz.

7)Bıçakla profiterollere enlemesine kesik atıyoruz. İçine yukarıdaki malzeme listesinde verilen krema malzemelerini karıştırıp pişirdiğimiz-hazırladığımız kremaları koyuyoruz.

8)Kremanın artanına kakao ve biraz su ilave edip çikolata sosunu elde ediyorum.Bunu da profiterollerin üzerine gezdiriyorum.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder