26 Haziran 2016 Pazar

Mahlepli Kuru Pasta (isteğe bağlı haşhaşlı ve Çörekotlu)

Mahlepli Kuru Pasta (isteğe bağlı haşhaşlı ve Çörekotlu)

125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta ( beyazı içine sarısı üstüne..ya da tam tersi..tercihe bağlı :))
3 çorba kaşığı pudra şekeri
4 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaiığı tuz
1 paket kabartma tozu
un 
isteğe bağlı bir tatlı kaşığı sirke
                      üzeri için susam (kavrulmuş susam kullanmanızı öneririm)

           Yumuşak bir hamur olacak. istediğiniz şekli verebilirsiniz. Halka, örgü , minik tek lokmalık şekiller ya da kurabiye kalıpları ile şekil verebilirsiniz.

önceden ısıtılmış 170 derecede pişirilir.
2.tarif ise şöyle
Haşhaşlı- Çörekotlu Kuru pasta

150 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (sarısı üzerine)
yarım çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
un

hamuru ikiye ayırıp yarısına haşhaş yarısına çörek otu katıp fındık büyüklüğünde kurabiyeler  yapıp üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derecede çnceden ısıtılmış fıırnda pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder