Mahlepli Kuru Pasta (isteğe bağlı haşhaşlı ve Çörekotlu)
125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta ( beyazı içine sarısı üstüne..ya da tam tersi..tercihe bağlı :))
3 çorba kaşığı pudra şekeri
4 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaiığı tuz
1 paket kabartma tozu
un
isteğe bağlı bir tatlı kaşığı sirke
üzeri için susam (kavrulmuş susam kullanmanızı öneririm)
Yumuşak bir hamur olacak. istediğiniz şekli verebilirsiniz. Halka, örgü , minik tek lokmalık şekiller ya da kurabiye kalıpları ile şekil verebilirsiniz.
önceden ısıtılmış 170 derecede pişirilir.
2.tarif ise şöyleHaşhaşlı- Çörekotlu Kuru pasta
150 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (sarısı üzerine)
yarım çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
un
hamuru ikiye ayırıp yarısına haşhaş yarısına çörek otu katıp fındık büyüklüğünde kurabiyeler yapıp üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derecede çnceden ısıtılmış fıırnda pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder