27 Aralık 2016 Salı

Kakaolu Naked Cake

pandispanya için malzemeler

4 yumurta
yarım su bardağı şeker
2 çorba kaşığı sıcak su
1.5 öorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağından 2 parmak eksik un
bir fiske tuz

pandispanya yapılışı

yumurta akları kar haline gelene  kadar bir fiske tuz ile çırpılır ve kenara alınır. En son eklenecek.
yumurta sarıları şekerle çırpılır. ardından sıcak su ile çırpılır ve şekerin iyice erimesi sağlanır.
kakao un kabartma tozu vanilya eklenir.
mikser kullanmadan yumurta akları eklenir. 3 seferde ekleyip söndürmeden harcımıza yediriyoruz.
kelepceli kalıbın altına yağlı kağıt serip harcımızı kalıba döküyoruz. masaya ya da tezgaha bir iki kez vurup hava kabarcıklarının çıkmasını sağlıyoruz.
önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişiriyoruz.
elimizle kontrol ediyoruz kürdan kullanmak yok:)
elimizle hafifçe bastırdığımız yer çökmüyorsa pandispanya pişmiş demektir.

pandispanyayı ıslatmak için
yarım su bardağı su
2.5 tatlı kaşığı granül kahve
3 tatlı kaşığı şeker
(ya da 1 fincan şekerli türk kahvesi hazırlayıp bunu kullanabilirsiniz.)

kreması için
5oo ml süt
yarım su bardağı şeker
1 yumurta
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tereyağı
vanilya 
isteğe bağlı 100 gram labne peyniri (en son eklenir krema pişirilip soğutulduktan sonra)

süte yumurta şeker un nişasta vanilya eklenir.pişince tereyağı eklenir. parlaklık sağlaması için tereyağı kullanılır. kremaya labne peyniri eklemek isterseniz iyice soğumasını beklemeniz gerekir.

pasta süslemek için 
kakao ve temiz :) oyuncak hayvanlar

pandispanya ve krema soğuyunca pastayı birleştirmeye başlıyoruz.
ip yardımıyla pastayı ikiye ya da üçe bölüp ara katları ve üstünü kahveli sosla ıslatıp krema sürüyoruz. dilediğimiz şekilde süslüyoruz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder