14 Şubat 2015 Cumartesi

Ispanaklı Börek

ıspanaklı börek




ISPANAKLI BÖREK

İç Harcı:
500 gr. ıspanak, 1 adet soğan,  4 çorba kaşığı peynir( tercihe bağlı olarak beyaz peynir-kaşar peyniri, dil peyniri, örgü peynir),  1 çay kaşığı tuz, kırmızı biber ve tercihe bağlı baharatlar, 2 yemek kaşığı zeytinyağı
(soğan zeytinyağında kavrulur. üzerine ıspanaklar ilave edilir. ıspanaklar suyunu bırakacak ve ardından su çekilecek.baharatlar ve tuz eklenecek..soğumaya bırakılacak..soğuduktan sonra peynir ilave edilecek. böylece harç hazır olacak.)

 3- 4 adet yufka
Sosu için:
2 yumurta,  yarım su bardağı zeytinyağı, 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 su bardağı süt 
(yufka haricindeki malzemeler çırpılır.  yufkaya ve pişmeden önce hazırlanan böreğin üzerine sürmek için kullanacağız.)


yufkamıza hazırladığımız sostan sürüp bir ucundan  yufkanın üzerine doğu 15-20 cm kadar katlıyoruz. ardından bu kısma  hazırladığımız harcımızı koyup rulomuzu oluşturuyoruz. yağlanmış tepsiye şekildeki gibi yerleştiriyoruz. diğer yufkalarada aynı işlemi uyguluyoruz. sosun artanını hazırladığımız böreğin üzerine döküp biraz çekmesini bekliyoruz. 190 derecede pişiriyoruz.

 afiyet olsun !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder