14 Şubat 2015 Cumartesi

patatesli rulo dondurucu böreği

3 yufka (dilerseniz 4 yufka da kullanabilirsiniz.)

5 patates (haşlayıp çatalla eziyoruz.)
5 çorba kaşığı kaşar peyniri ya da tercihinize bağlı mümkünse eriyen bir çeşit peynir.

3 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt                  
1 çay bardağı süt

bu malzemeleri  karıştırıyoruz. haşlanmış ezilmiş patatesleri ve peyniri de ilave ediyoruz.


ilk yufkamızı serip üzerine iç harcımızdan  sürüyoruz. iç harcımızı üç yufka için üç eş parça olarak düşünüp ayarlıyoruz. hatta ilk yufkaya biraz daha az kullanabilirsiniz.

ilk yufka ve harç sonrası ikinci yufka ve harç üçüncü yufka ve harç olarak devam ediyoruz.
kenar kısımlarını içe doğru biraz katlayıp yufkayı rulo olarak sarıyoruz. ortadan ikiye bölüp buzdolabında biraz dinlendirip poşetleyip dondurucuya kaldırıyoruz. istediğimiz zaman dilimleyip fırında pişiriyoruz.

dondurucudan çıkınca 5 dakika beklersek kolaylıkla dilimleriz.
yağlı kağıt üzerine dilimleri alıp üzerine çırpılmış bir yumurta sürebilirsiniz. ben sürmemeyi tercih ediyorum. isterseniz  fırına vermeden dilimlerin üzerlerine kaşar peyniri rendesi de koyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder