2 portakal ve bir limonu donduruyoruz. dondurucudan çıkarıp 5-10 dakika geçince iri küp olarak doğruyoruz ve rondoda püre haline getiriyoruz.
1 bardak şeker ve 3 bardak suyu kaynatıyoruz. püreyi bu kaba ilave ediyoruz. pürenin tadının kokusunun şerbete geçtiğini düşündüğümüzde bu süre 5 dakikada olablir yarım saatte olabilir. nasıl uygun olursanız süzme işlemini gerçekleştirirsiniz.
ilk işlem sonrası püreyi kaba alıp su ekliyorum süzüyürum.bu şekilde 2-3 kez devam ediyorum zaten renksiz tatsız bir sü çıkma noktasına geliyor.
ilki şekerli su..diğerleri sade su :) hatırlatmakta fayda var..çok kolay pratik..denemenizi tavsiye ederim...
sadece portakal ya da limonla da deneyebilirsiniz. ya da greyfurt da ilave edebilirsiniz. dilediğiniz miktarda ve çeşitte meyve seçip (artırma-eksiltme) damak tadınıza en uygun formülü bulabilirsiniz.
:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder