16 Aralık 2014 Salı

katmer poğaça

1 su bardağı süt + yarım su bardağı ılık su + yarım tatlı kaşığı şeker + yarım paket yaş maya
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta(akı içine sarısı üstüne)
yarım tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un :) ele yapışmayacak yumuşak bir hamur olacak.
50-100 gram kadar yumuşamış tereyağı( bezelerin arasına süreceğiz miktar tercihe bağlı)

hamuru 15-20 dakika dinlendirip 2 ye bölüyoruz. sonra her bir parçayı 9 parçaya bölüp bu parçaları da tabak büyüklüğünde açıyoruz. aralarına yumuşamış tereyağı sürüyoruz. parçaları üst üste koyuyoruz. merdaneyle acıyoruz. 16 tane çıkacak şekilde kesip iç malzemeyi koyup sarıyoruz.
diğer bezeyi deaynı şekilde hazırlıyoruz.
toplam 32 tane katmer poğaça hazırlamış oluyoruz.
ayırdığımız yumurta sarısını üstlerine sürüp kızarana pişene kadar 180derece  fırında tutuyoruz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder