20 Aralık 2014 Cumartesi

Karadeniz Pidesi

tarif gazeteden :))
fotoğraflar ise vedat milor mekanlarından biri olan  fatih karadeniz pidecisinden..:))


Malzemeler: 
3 su bardağı un 
3 çay bardağı su 
1/2 yemek kaşığı yaş maya 
1 yemek kaşığı toz şeker 
1 adet çırpılmış yumurta 
2 çay kaşığı tuz 
50 gram tereyağı 


Üst için: 
1 adet üzerine kırmak için yumurta 
400 gram kaşar peyniri 

Un, tuz, su, maya ve şekeri bir kapta yoğurun. Elde ettiğiniz hamurun üzerini örterek yarım saat bekletin. Hamuru dört parçaya ayırın. Un yardımıyla hamuru yuvarlak bir şekilde açın. Hamuru elinizle iki yanından çekip, elips şekli verin. Hazırladığınız hamurun ortasına bir fırçayla çırpılmış yumurta sürüp, rendelenmiş kaşar peynirini yerleştirin(
iç malzemeleri değiştirerek farklı pideler yapabilirsiniz. Pastırmalı, sucuklu, sebzeli, peynirli).Kenarlarını birer santim içine kıvırarak kenarlarına yumurta sürün. Kızgın fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine 1 yumurta kırarak, sıcak fırında yumurta pişinceye kadar tutup, çıkarın. Fırından çıkar çıkmaz üzerine tereyağı sürüp.sıcak sıcak servis yapın. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder