19 Eylül 2015 Cumartesi

Çikolata Soslu Portakallı Kek

3  yumurta
1 su bardağı tozşeker
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğunun rendesi
1/2 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı kuru vişne
1/2 çay bardağı ceviz
yaklaşık 4 su bardağı kadar un

üzeri için çikolata sosu yapacağız. malzemeleri karıştırıp pişiriyoruz.
çikolata sos için malzemeler
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 su bardağından biraz az su
1/2 su bardağı şeker


yumurta ve toz şeker köpürene kadar çırpılır.süt ve sıvıyağ eklenerek çırpmaya devam edilir.portakalın suyu,kabuğunun rendesi ve vanilya eklenir.en son un ve kabartma tozu kuru üzüm vişne  ceviz eklenerek akıcı bir kıvam yapılır. yağlanmış kek kalıbına dökülen hamur 170-180 derece fırında pişirilir.
pişen kekin üzerine tarife göre hazırlanan çikolata sos dökülerek servis edilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder