20 Eylül 2015 Pazar

Fransız Tostu


ilk önce orijinal tariften bahsedeceğim.. ardından  toplum olarak uyguladığımız tariften:))

orijinal tarif şu şekilde
malzemeler:
bir fincan süt, 2 yumurta, 6 dilim tost ekmeği, çok az tarçın Hindistan cevizi, maple şurup(akçaağaç şurubu) , tereyağı

 yapılışı
ekmek ve yağ ve maple şurup  haricindekiler karıştırılır. ekmekler bu sosa bulanır. tavada eritilen tereyağında kızartılır. üzerine maple şurup dökülür. buna muadil olarak vişne reçeli de diğer reçelleri ve bal  da kullanabilirsiniz.

biz Türklerin uyguladığı ise :)


malzemeler:
bir fincan süt, 2 yumurta, 6 dilim tost ekmeği, kaşar peyniri tuz, tereyağı

yapılışı:
süt, yumurta, tuz çırpılır.  tost ekmekleri ve peynirle tost hazırlanır. üçgen oluşacak şekilde ikiye bölünür. hazırlanan sosta bekletmeden batırılıp çıkarılır. tavada eritilen tereyağı zeytinyağı karışımında kızartılır.

arzuya göre tostun içine peynirin yanısıra sucuk ilave edilebilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder