orijinal tarif şu şekilde
malzemeler:
bir fincan süt, 2 yumurta, 6 dilim tost ekmeği, çok az tarçın Hindistan cevizi, maple şurup(akçaağaç şurubu) , tereyağı
yapılışı
ekmek ve yağ ve maple şurup haricindekiler karıştırılır. ekmekler bu sosa bulanır. tavada eritilen tereyağında kızartılır. üzerine maple şurup dökülür. buna muadil olarak vişne reçeli de diğer reçelleri ve bal da kullanabilirsiniz.
biz Türklerin uyguladığı ise :)
malzemeler:
bir fincan süt, 2 yumurta, 6 dilim tost ekmeği, kaşar peyniri tuz, tereyağı
yapılışı:
süt, yumurta, tuz çırpılır. tost ekmekleri ve peynirle tost hazırlanır. üçgen oluşacak şekilde ikiye bölünür. hazırlanan sosta bekletmeden batırılıp çıkarılır. tavada eritilen tereyağı zeytinyağı karışımında kızartılır.
arzuya göre tostun içine peynirin yanısıra sucuk ilave edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder