19 Eylül 2015 Cumartesi

Mantar Çorbası (Sütlü)

1 soğan
1 sarımsak   ....      Not: Soğan - sarımsak kullanmayabilirsiniz.
250-300 gram mantar
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı-zeytinyağı karışımı
2 su bardağı süt
3 su bardağı su
tuz ve özellikle servis esnasında taze çekilmiş karabiber

tencerede çok ince doğranmış soğan sarımsak yağda çevrilir.
üzerine yıkanmış temizlenmiş ince doğranmış mantarlar ilave edilir.
kavrulur.
bu karışımın üzerine un ilave edilir.
kavrulur.
:)
yavaç yavaş süt ilave edilir. Güzelce karıştırılır.Suyunu ayarlayın. kıvamlı mı sulu mu seviyorsunuz çorbaları zevkinize göre burada su miktarında değişiklik yapabilirsiniz.
 
Eğer topak topak olur endişeniz varsa soğan sarımsak mantarı bir tavada kavurun. tencerede unlu yağlı karışımı hazırlayıp sütü ilave edin.  blender dan geçirin ardından mantarlı karışımı ekleyip suyunu ayarlayın 5 dakika kaynatıp altını kapatın. tuzunu eklemeyi unutmayın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder