19 Eylül 2015 Cumartesi

Maraş Usulu Tarhana Çorbası

        2-3 avuç tarhana cipsini tencereye alinir. Üzeri geçecek kadar su konulup varsa vaktiniz 2-3 saat bu şekilde ıslanması için beklenir. Vaktiniz yoksa direkt  tarhana üzerine su ilave edilip ocağa alınır, yumuşayıp, dağılana kadar kısık ateşte pişirilir.

        Sonrasında blender dan geçirilerek içerisine bir avuç haşlanmış nohut ve bir adet rendelenmiş sarımsak katılır. Bir taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alınır. tereyağında nane kızdırılır çorbanın üzerine dökülür.

        İsterseniz nohut hiç katmayabilirsiniz. Aynı şekilde sarımsak da katmayabilirsiniz. Sarımsağı yağda kavurup isteyenlerin çorbasına ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder